Prof. Dr. Mehmet Kavukçu, “Teneke” Performansı ile Orman Yangınlarına Dikkat Çekti

Güncel sorunlar ve  toplumsal olaylar ile çevre sorunlarına yönelik farkındalık oluşturmak amacıyla çeşitli performanslar sergileyen Üniversitemiz Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Kavukçu, “Teneke” adlı performansı ile bu kez orman yangınlarına dikkat çekti.

Üniversitemiz Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Kavukçu, Erzincan Ovası’nı gören dağ yamacında yakılmış bitki örtüsü ve ağaçlık arazide, kafasına teneke geçirerek yanmış ağaç dalları ve elleri ile tenekeye vurarak, performans gerçekleştirdi. Bu sırada bölgede çakan şimşek ve yağışın habercisi gök gürültüsüyle de işitsel doğal kompozisyonun oluştuğu etkinlik ile ilgili  Kavukcu, doğayla insanın aynı değerlere beraber tepki verebileceğinin de simgesi olduğunu söyledi.

Orman yangınlarına dikkat çekmek adına böyle bir performans sergilediğini belirten Kavukçu, bunun, orman yangınlarına ilişkin sergilediği 9. performans olduğunu söyledi. Ormanların geleceğe bırakılması gereken en önemli değerlerden olduğunu vurgulayan Kavukçu, “Tenekeden çıkardığım bu sesle teneke kafalılık olarak da toplumda oluşmuş bir algıya gönderme yaptım. Bu aynı zamanda yok olan doğanın sonucunda dikkatsizliğin, umursamazlığın ve terörün getirmiş olduğu bir sonuca dövünmenin anlamsızlığı üzerine eleştirel bir dildir” dedi. Kavukçu, insanların ormanlara saygılı olmaları ve orman yangınları konusunda duyarlılık göstermeleri gerektiğini de sözlerine ekledi.